8 Mart 2014 Cumartesi

Kabak Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Bal Kabağı Ta...

Kabak Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Bal Kabağı Tatlısı Tarifi, kabak tatlısı nasıl yapılır tarifi, bal kabağı pastasınn yapımı, bal kabağı reçeli tarifi, fırında bal kabağı tatlısı tarifi, şekerli balkabağı, balkabağı tatlısı tatlıları, balkabağı tatlısı yemek tarifleri, balkabağı tatlısı ve  yemek tarifleri.

Kabak Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kilo bal kabağı
  • Yarım kilo toz şeker
  • Dört tane karanfil
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Üzerine dökmek  için ceviz içi
Kabak Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları  
Bal kabağının olgunlaşmış olması gerekir. Kabağın olgun olup olmadığını anlamanın en pratik yolu kürdan batırmaktır. Kürdan rahatlıkla batıyorsa kabak olgun demektir. Bir gün öncesinden şekeri kabakların üzerine dökerek bekletirsek tadı daha güzel olur. Ölçünüz bir kilo kabak için yarım kilogram şeker olmalıdır. Pişirirken şeker köpüreceğinden geniş kapta pişirmek gereklidir.

Yapılışı
Önce kabağı karpuz gibi diklemesine kesip 4-5 santim aralıkla dilimleyin.
Dilimlenen  kabakları tencereye bir kat şeklinde dizin.
Üzerine şekerini serpin.
Fazla tatlı yapacaksanız ikinci sıra kabağı da dizin.
Üzerine Şekerini serpin.
Bütün malzeme bitene kadar bu işlemi yapın.
Bir  gece kabakların şekeri çekmesi için bekletin.
Kabak tatlısının üzerine karanfil ve tarçın ekleyerek orta ateşte köpürene kadar kaynatın.
Kabaklar yeterince sulanmazsa üzerine bir çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
Kabak tatlısı köpürmeye başladığında kapağın yarısını açarak kısık ateşe alın.
Bu şekilde  45 dakika kadar pişirin.
Kabaklar yeterince pişip yumuşadığında ocaktan alın.
Üzerine ceviz içi serperek  servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder