21 Mart 2013 Perşembe
Ev yapımı susamlı simit tarifi
SUSAMLI SİMİT
30 adet
Malzemeler;
200 gram tereyağı
2 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üst malzemeleri;
2 yumurtanın akı
Susam
Çörekotu
Haşhaş tohumu
Yapılışı;
Çukur bir kaba unu, kabartma tozunu, tuzu karıştırınız
Ortasını açınız ve oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtaların sarısını, zeytin yağını, sirkeyi, yoğurdu, mahlebi koyunuz ve yuğurunuz.
ceviz büyüklüğünde (30 gram) hamuru yuvarlayınız ve tam ortasından baş parmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla bastırınız. Ortası delik simit şeklini alacaktır.
Simitlerinizi ilk önce yumurtanın akına sonra tercih ettiğiniz üst malzemelerinden birine bulayınız.
Simitlerinizi daha sonra,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziniz.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınızda 45 dakika, üstü kızarana kadar, ısıtınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder