21 Mart 2013 Perşembe

Limonlu pasta tarifi



Pandispanya Kek

Malzemeler;
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker (170 gram)
3/4 su bardağı un (95 gram)
1/4 su bardağı nişasta (25 gram)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
yumurtaların sarısı ile aklarını iki ayrı çırpma kabına koyunuz.
Sarısını şekerle iyice çırpınız.
Akını tuzla kar beyaz olana kadar çırpınız.
unu, nişastayı karıştırıp elekle sarısına koyunuz ve spatulayla yediriniz.
sonra yumurtanın akını söndürmeden karışıma katıp spatulayla alttan üste atarak karıştırınız.
Yağ hiç kullanılmadı :)
Yanmaz kağıdı kek kalıbına yerleştiriniz ve karışımı dökünüz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişiriniz.
Çıkarttıktan sonra 1 saat oda sıcaklığına gelmesi için bekleyiniz.
Pasta yapcaksanız 1 saat daha bekletiniz.
Püf noktaları: yumurtaları iyi çırpınız. Ama unu yumurtanın sarısına ve şekere katınca unun inmemesine dikkat ediniz. Aynı şekilde yumurtanın akıda çok dikkatli bir şekilde (alttan üste doğru malzemeyi atarak) karıştırılmalı....

Pasta Kreması;
Malzemeler;
1,5 su bardağu süt
3 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı;
Hepsini teflon tavaya koyunuz ve iyice karıştırınız.
Ocağa alınız ve kıvamı muhallebiden daha koyu olana kadar ısıtınız.
Ocaktan aldıktan sonra, ara sıra kabuk bağlamamak için, karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutunuz.

Limonlu Yaş Pasta Yapılışı;
Pandispanya kekini ikiye gölünüz.
1 limonun suyunu sıkınız ve 2 yemek kaşığı şekerle karıştırınız.
Pandispanya kekinin her iki parçasını limon suyuyla eşit miktarda yayarak ıslatınız.
Kekin arasına ve üstüne kremayı yayınız. (yayarken keke baskı yapmayınız)
dilerseniz damla çikolatayla ya da limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder