16 Mart 2013 Cumartesi

Peynirli Poğaça



Malzemeler:
3,5 cay fincanı, un
1 tatlı kaşığı, tuz
1 çay fincanı, yoğurt
Yarım kahve fincanı, sıvıyağı
1 paket, kabartma tozu
125 gram, margarin
1 yumurta akı
İç harcı için:
Maydanoz
Beyaz peynir
Üzerine sürmek için:
1 tane yumurta sarısı
Çörek otu

Peynirli Poğaça Tarifi:
Yapılışı:
Öncelikle, peynir harcını hazırlayalım, bunun için önce maydanozu ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra suyundan arındırıp (maydonozu kağıt mutfak havlusuna sarabiliriz) kesme tahtasında incecik kıyalım. Geniş bir kaba alalım, üzerine peyniri ilave edelim ve iyice karıştıralım bir kenara kaldıralım.
Hamur yoğurma kabına, unu tuz ve kabartma tozunu ilave edelim elimizle harmanlayalım.
Daha sonra, unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtayı, yoğurdu, margarin ve sıvıyağı alalım.
Yoğuralım kıvama gelince hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız parçalarını elimizle açalım, içine yeteri kadar harç koyalım. Üstte doğru büzerek kapatalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu serpelim. 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar tutalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder