16 Mart 2013 Cumartesi

Revani yapıyoruz

Revani tarifi:
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik Hazırlama:10dk Pişirme:45dk



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt (süt de olur ancak bu un ölçüsüne göre bir bardaktan 1-2 parmak eksik koyun)
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
2 su bardağı un
Yarım Limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kabartma tozu
Şerbet için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Yumurta şekerle iyice çırpılır. Ardından sırayla yoğurt, yağ, irmik, un, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir. En son olarak da kabartma tozu eklenir. (her bir eklemeden sonra bir müddet karıştırın) yağlanmış tepsiye dökülür. 170-180 derecede üstü kızarıp içi de pişene kadar pişirilir. Bu sırada ocağa şerbet için su ve şeker konur. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dk daha kaynatılır. Kek pişince dilimlenir. Kek ve şerbet ikisi de ılıkken şerbet dökülüp 1-2 saat dinlendirilir. Dinlenen tatlı servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder