8 Mart 2014 Cumartesi

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Ok...

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri, Şeker Pare Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tatlılar,  irmikli şekerpare tarifi, oktay usta şekerpare tarifi, şekerpare tatlısı tarifi, irmiksiz şekerpare tarifi, kalburabastı tarifi, şekerpare tarifi resimli, revani tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi emine beder, irmikli şekerpare tarifi oktay usta, pratik şekerpare, şekerpare tarifi oktay usta, şekerpare tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi irmikli, şekerpare malzemeleri.


Malzemeler:

Hamuru için:

Üç su bardağı un

Bir su bardağı irmik

Bir çay bardağı şeker

Bir tane yumurta

Bir tane yumurta sarısı

Bir paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım paket margarin

Bir çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

Dört su bardağı su

Dört su bardağı şeker

Yarım limonun suyu

Üzeri için:

Bir tane yumurta

Yapılışı

Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır

İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır.

Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır.

Birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur.

Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbeti hazırlanır.

Yuvarlanarak şekil verilen şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir.

Çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürülür.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.

Nar gibi kızaran şekerpareler soğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder