2 Kasım 2013 Cumartesi

Havuçlu elmalı etimek pastası

HAVUÇLU ELMALI ETİMEK PASTASI



1 Paket Tuzsuz Ekmek

2 Havuç

2 Elma

1 Çay Bardağı Toz Şeker

1 su bardağı Ceviz

1 Çay Kaşığı Tarçın

Islatmak İçin:

1 Su Bardağı Toz Şeker

2 Su Bardağı Su

Kreması İçin:

4 Su Bardağı Süt

6 Çorba Kaşığı Toz Şeker

2,5 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Nişasta

1 Paket Vanilya

2 Çorba Kaşığı Labne

Üzeri İçin:

1 Poşet Şanti

1 Su Bardağı Süt

Dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Tuzsuz ekmekleri  borcama diziyoruz, ekmekleri ıslatmak için toz şekeri tencereye koyup iyice kavuruyoruz, kavrulduktan sonra suyunu döküp karıştırıyoruz ve bikac kaynar getirerek şerbet kıvamı veriyoruz.. Sıcak olarak ekmeklerin üzerine döküp ıslatıyoruz. Havuç ve elmayı soyup rendeliyoruz. Havucu, toz şeker ile birlikte tavada kavuruyoruz. Rendelenmiş elmayı üzerine koyup karıştırmadan pişiriyoruz. kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Un, nişasta ve vanilya katıp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın labnesini katıp karıştırıyoruz. Kavrulmuş havuç ve elmayı ekmeklerin üzerine döküp yayıyoruz.
Tarçın serpip iri kırılmış ceviz serpiyoruz. Soğuyan kremayı üzerine döküyoruz. Bir poşet şantiyi, 1 su bardağı süt ile köpürtüyoruz. Kremanın üzerine şantiyi sürüyoruz. Ceviz  ile süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder