HAVUÇLU ELMALI ETİMEK PASTASI
1 Paket Tuzsuz Ekmek
2 Havuç
2 Elma
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
Islatmak İçin:
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Su
Kreması İçin:
4 Su Bardağı Süt
6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2,5 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Labne
Üzeri İçin:
1 Poşet Şanti
1 Su Bardağı Süt
Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tuzsuz ekmekleri borcama diziyoruz, ekmekleri ıslatmak için toz şekeri tencereye koyup iyice kavuruyoruz, kavrulduktan sonra suyunu döküp karıştırıyoruz ve bikac kaynar getirerek şerbet kıvamı veriyoruz.. Sıcak olarak ekmeklerin üzerine döküp ıslatıyoruz. Havuç ve elmayı soyup rendeliyoruz. Havucu, toz şeker ile birlikte tavada kavuruyoruz. Rendelenmiş elmayı üzerine koyup karıştırmadan pişiriyoruz. kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Un, nişasta ve vanilya katıp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın labnesini katıp karıştırıyoruz. Kavrulmuş havuç ve elmayı ekmeklerin üzerine döküp yayıyoruz.
Tarçın serpip iri kırılmış ceviz serpiyoruz. Soğuyan kremayı üzerine döküyoruz. Bir poşet şantiyi, 1 su bardağı süt ile köpürtüyoruz. Kremanın üzerine şantiyi sürüyoruz. Ceviz ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder