26 Kasım 2013 Salı

Semizotlu sürpriz bohça tarifi

Semizotlu sürpriz bohça

 1 demet semizotu
   2 közlenmiş biber
   2 diş ezilmiş sarımsak
   5~6 mantar
   1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
   1 yemek kaşığı zeytinyağı
   Tuz
   Karabiber
   3 yufka
   Maydanoz sapları

Semizotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın ve çok ince olacak şekilde kıyın. Közlenmiş biberleri kağıt havluya alıp fazla suyunu süzün. Közlenmiş biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Mantarları ince dilimleyin. Derin bir kapta yufka hariç tüm malzemeleri karıştırın. 1 yufkayı tezgaha yayın. Pasta tabağı büyüklüğünde daire kesin. Kenarlarında kalan yufka parçalarıyla her dairenin ortasına 2-3 yufka parçası alın. Böylelikle zemini kalınlaştırın. Yufkanın ortasına semizotlu harcı yayın. Uçlarını ortada birleştirip büzün ve sıcak suda 3-4 dakika bekletip yumuşattığınız maydanoz sapı ile bağlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Semizotlu sürpriz bohça artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder