Malzeme Listesi
1 Yerli Somon
1 Kase Mantar
1 Demet Ispanak Yaprağı
Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri İçin:
2,5 Su B. Un
1 Yumurta
Tuz
Su
Salata İçin:
Kıvırcık
Roka
Semizotu
Soya Filizi
Domates
Hazırlanışı:
Hamuru İçin:Karıştırma kabımızın içerisine unu ve tuzu koyuyoruz.Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı kırıyoruz.Ortasından yoğurmaya başlıyoruz.Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamın da hamur yapıyoruz.
İç Harcı İçin:Tenceremize zeytinyağını döküyoruz.Üzerine ince doğranmış mantar,sarımsak ve soğanları ilave edip kavuruyoruz.Doğranan ıspanaklar yapraklarını,tuzu ve karabiberi de döküp kavurmaya devam ediyoruz.
Salatası İçin:Kıvırcık,roka,semiz otu,soya filizi ve domatesleri doğruyoruz.İçerisine zeytinyağı ve tuzu da ilave ederek karıştırıyoruz.
Yerli somonumuzu ortadan 2′ye kesip kılçıklarını ve derisini ayıklıyoruz. Ayıklanan somonları küçük kareler şeklinde doğruyoruz. Balıklarımızı kiremitlerin içerisine paylaştırıyoruz.
Zeytinyağını,tuzunu ve karabiberini döküyoruz. Hazırladığımız iç harcı balıkların üzerine döküyoruz. Harcın üzerine de rendelenmiş kaşar ilave ediyoruz. Hamurumuzu da kiremitlerin büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız hamurları da ıslatıp kiremitlerin üzerine örtüyoruz. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Balıklarımızı fırından çıkardıktan sonra salatayla birlikte servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder