16 Mart 2013 Cumartesi
Milföy pastası
Malzeme listesi
10 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
2 adet orta boy muz
½ su bardağı şeker
½ adet limon
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pudra şekeri
Kıyılmış yeşil fıstık
50 gram margarin
1- Milföy hamurlarını ortadan iki eşit parçaya bölün ve fırın tepsisine sıralayarak 200 derecede kızarana kadar pişirin.
2-Diğer yanda sütü, unu, şekeri bir tencerede süreekli karıştırarak göz göz olana kadar muhallebi kıvamında pişirin.
3-Margarini içine ilave edin ve 2-3 dakika mikserle çırpın.
4-Limonu sıkın, suyunu ve minik parçalar halinde doğranmış muzlarla birlikte kremaya katın ve 1-2 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin.
5- Kremayı buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dolapta bekletin.
6- Milföy parçalarının birer adedini servis tabağına sıralayın ve dolapta hafif donmuş kremayı bu parçaların üzerine paylaştırın ve diğer parçaları üzerlerine kapatın.
7-Pudra şekerini her pasta diliminin üzerine serpin ve yeşil fıstık ilede süsleyin.
Milföy pastalarınız servise hazır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder