16 Mart 2013 Cumartesi

Milföy pastası



Malzeme listesi

10 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
2 adet orta boy muz
½ su bardağı şeker
½ adet limon
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pudra şekeri
Kıyılmış yeşil fıstık
50 gram margarin

1- Milföy hamurlarını ortadan iki eşit parçaya bölün ve fırın tepsisine sıralayarak 200 derecede kızarana kadar pişirin.

2-Diğer yanda sütü, unu, şekeri bir tencerede süreekli karıştırarak göz göz olana kadar muhallebi kıvamında pişirin.

3-Margarini içine ilave edin ve 2-3 dakika mikserle çırpın.

4-Limonu sıkın, suyunu ve minik parçalar halinde doğranmış muzlarla birlikte kremaya katın ve 1-2 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin.

5- Kremayı buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dolapta bekletin.

6- Milföy parçalarının birer adedini servis tabağına sıralayın ve dolapta hafif donmuş kremayı bu parçaların üzerine paylaştırın ve diğer parçaları üzerlerine kapatın.

7-Pudra şekerini her pasta diliminin üzerine serpin ve yeşil fıstık ilede süsleyin.

Milföy pastalarınız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder