16 Nisan 2013 Salı

Patatesli kol börek tarifi



Malzemeler :
5 adet yufka
5-6 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Sıvıyağ
Islatmak için mısırözü yağı ve ılık su
Üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı :
Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve sıvıyağımızda kavurmaya başlıyoruz. Kavrulunca kırmızıbiberimizi, tuzumuzu ve salçalarımızı ilave diyoruz. Biraz da bu şekilde çeviriyoruz ve patateslerimizi ilave ediyoruz. Az da karabiber katıp ocağımızı kapatıyoruz. Yufkamızı seriyoruz ve ıslatıyoruz, ikinci yufkayı üzerine seriyoruz. Önce dörde sonra her parçayı üçe kesiyoruz. Toplamda 12 adet börek çıkacak. Patatesli harcımızı uç kısımlarına koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruzve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder