25 Mart 2012 Pazar
Bolu köftesi
Malzemeler:
350 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
maydanoz
ekmek içi
tuz, karabiber
kekik
su
Garnitürü için:
5 patates
2 soğan
tuz, karabiber
maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına kıymayı alın.Üzerine 1 adet soğan rendeleyin.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine ince kesilmiş maydonoz ekmek içi,tuz,karabiber ve su ilave ederek köfteyi yoğurun.Köfteyi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verip hafifçe eliniz ile bastırın.Köfte normal köftelerden biraz daha yumuşak olmalıdır
.Köfteleri tavada pişirin.Garnitüri için patatesleri yuvarlak halka olarak kesin.Tavada patatesleri kızartın.Daha sonra soğanı piyaz olarak kesin.Tavaya soğanı alın.Üzerine kızarmış patatesleri alın.Üzerine tuz ve toz şeker ialve edip soteleyin.Servis tabağına patatesleri alın.Üzerine köfteleri dizin Üzerine maydonoz ile süsleyip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder