25 Mart 2012 Pazar
Muhallebili Katlı Baklava
Malzemeler
18 Tane Baklava Yufkası
2 Çorba K. Tereyağı
Antep Fıstığı
Muhallebisi İçin:
2,5 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çorba K. Un
1 Çorba K. Pirinç Unu
1 Çorba K. Nişasta
1 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi
File Badem
Şerbeti İçin:
2 Su B. Toz Şeker
1,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Yapılışı
Baklava yufkasını 2'ye bölüyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Fırın kabına yufkanın yarısını her katına tereyağ sürerek üst üste diziyoruz.
Muhallebisi için, süt ve şekeri tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Un, pirinç unu, nişasta, vanilya, hindistan cevizi ve son olarak file bademi koyup koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Yufkaların üzerine döküyoruz. Diğer yufkaları yine aralarına tereyağ sürerek üstüne diziyoruz. Kenar kısımları içine doğru sıkıştırıyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Baklava fırından çıkıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Üzerini, file badem ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder