25 Mart 2012 Pazar

Fıstıklı Dondurmalı Kadayıf Tatlısı




Malzemeler
500 Gr. Kadayıf
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. Tereyağı
İç Harcı İçin:
Fıstık
Şerbeti İçin:
4 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Dondurma

Hazırlanışı
Kadayıfı ince bir şekilde bıçakla doğruyoruz. Geniş bir kabın içine alıp elimizle tiftikleyip biraz daha küçültüyoruz.
Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Kadayıfın üzerine döküp yağ ile harmanlıyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Kadayıfın yarısını tabanına yayıyoruz.
Bol fıstık serpiyoruz. Üzerine kadayıfın diğer kısmını yayıyoruz. Tepsinin boyutundan biraz daha küçük bir tepsiyi kadayıfın üzerine koyup bastırıyoruz.
Tepsinin üzerine ağır bir cisim koyarsak bastırmayı kolaylaştırabiliriz. En az yarım saat bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar
pişiriyoruz.
Şerbeti için, şeker, su ve limonu bir tencereye koyup pişiriyoruz. Fırından çıkan kadayıfı 5 dakika dinlendirip şerbetini soğuk olarak döküyoruz.
Şerbetini çektikten sonra dondurma ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder