25 Mart 2012 Pazar

Tahinli Cevizli Tarçınlı Kek




Malzemeler:

3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Su B. Tahin
1 Su B. Ceviz
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
1 Tatlı K. Tarçın
Ustasından Un Ölçüsü



Hazırlanışı:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküp mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, tahin, ceviz, kabartma tozu, tarçın ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.

Yumuşak margarin ile yağladığımız kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. 20 dakikadan sonra fırın sıcaklığını 165 dereceye düşürüp pişirmeye devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder